COLECŢIONARI DIN TOATE ŢĂRILE UNITI-VĂ– partea a II – a

Partajează

Am păstrat titlul primului articol, din dorinţa de a sublinia necesitatea sprijinirii unui ţel comun si perfect realizabil. În momentul cînd scriu aceste rînduri putem anunţa membrii Asociaţiei Naţionale a Colecţionarilor de Arme că proiectul înaintat de susnumita si susţinut de o mare parte a lor, a găsit înţelegerea necesară din partea autoritaţilor şi prin îndelungate negocieri şi înţelepciune din partea tuturor participantilor s-a ajuns la o forma acceptabilă (europeană) a noului proiect de lege ce reglementează în Romania problemele armelor de foc.
Procesul nu a fost uşor, dar am întîlnit pentru prima dată (si sperăm ca va fi începutul unei bune colaborari) în cadrul Directia arme din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (promotorul noii legi) oameni deschişi la dialog şi cu idei constructive, oameni care şi-au dat seama ca A.N.C.A şi în la fel de mare masură A.N.D.A (Asociatia Naţionala a Deţinatorilor de Arme) sunt parteneri serioşi care nu doresc altceva decit promovarea unei legi clare care să vină in sprijinul cetaţeanului şi în aceaşi masură pedepsirea celor care incalca legea .
Sigur că procesul legislativ e încă departe de a fi încheiat, dar a început bine şi sperăm ca sa fie opusul uneia din Legile lui Murphy care spune ca: “un lucru care începe prost se termină şi mai prost”.
Închei cu speranţa, că drumul pe care l-am deschis împreuna cu cei din Serviciul Arme din cadrul IGPR este un drum spre normalitate, spre perfecţionarea şi armonizarea în viitor a legislaţiei naţionale în domeniul armelor cu cea europeana.

Partajează