Pagina de start a forumului A.N.C.A.A.N.C.A
InregistrareCautareFAQMembriGrupuriAutentificare
Raspunde la subiect Pagina 1 din 1
ce tipuri de arme se pot cumpara si inregistra
Autor Mesaj
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj ce tipuri de arme se pot cumpara si inregistra 
Cu toata stima doresc sa salut membrii si moderatorii,staff ul acestui site. Ma bucur ca exista si in Romania oameni ca dvs care s au gandit ca pot fi de ajutor ,mult mai de ajutor decat autoritatile competentente. As dori sa va pun cateva intrebari,vor fi clare,numerotate ca si raspunsurile sa vine de la sine,mai usor,obiectiv.
1.Sunt colectionar de arme,cu diploma si acel atestat eliberat de Politie.Ce drepturi imi confera ( si obligatii) acest atestat?
2.Ce tipuri de arme pot cumpara si inregistra?
3.Care este procedura de la A la Z din momentul gasirii armei care ma intereseaza si pana la inregistrarea ei? Pasii clari 1.-2.-3- etc
4.Pot achizitiona revolver cu glont chiar daca este un produs recent (nou) pe atestatul de colectionar?
5.Pot merge cu instiintarea in prealabil a Politiei in poligon pentra a trage la tinta? Cum se instiinteaza ,pe ce cale si cu cat timp inainte organul de politie?
6.Puteti sa imi spuneti va rog un calendar oficial al asociatiei pentru anul 2014? As dori sa pot participa la intrunirile ,evenimentele care vor avea loc.

Cu infinit respect va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra!
Sa aveti o saptamana perfecta!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
1. Dacă ești colecționar cu acte în regulă (atestat și apartenență la o asociație de profil) atunci ai dreptul să îți cumperi orice armă de foc lungă care nu e automată și orice armă de foc scurtă (adică are țeava mai mică de 30 cm și/sau lungimea totală mai mică de 60 cm) PROIECTATĂ (cel puțin așa zice legea acum, s-ar putea schimba în fabricată) până în 1945. Poți să îți iei maxim 25 de cartușe pentru o singură armă din colecție, armă care va fi scrisă în mod expres în permisul de port armă. Ai obligația să prezinți armele de fiecare dată când vine Poliția pe la tine să te întrebe de ele, să ceri o autorizație de la serviciul de arme și muniții pentru orice scoatere a unei arme din casă. Deasemenea ai obligația să îți ții armele într-un dulap special, metalic, cu casetă separată pentru muniție, prins de perete sau podea cu șuruburi. Permisul pentru fiecare armă trebuie reînnoit la fiecare 5 ani.

2. Vezi răspunsul 1.

3. Mai bine las pe alții mai avizați să scrie aici. În principiu faci o cerere, dacă e armă scurtă trebuie să demonstrezi că proiectul ei a fost făcut până în 45, plătești niște taxe, cumperi arma, te duci cu ea la Poliție să îți facă actele pentru ea, posibil să îți ceară să tragi câteva cartușe martor la ei, ca să poată lua în evidență amprenta balistică (pentru armele cu țeavă ghintuită).

4. Dacă arma e proiectată până în 45, da.

5. Aici nu poți merge, ci trebuie să mergi doar cu înștiințarea Poliției. Scoaterea unei arme de pe proprietatea ta fără acordul Poliției (cu excepția cazului în care te duci la ei să îți reînnoiești permisul) este contravenție și se poate lăsa cu sancțiuni urâte. Te duci la ei și faci o cerere în care spui motivul, traseul urmat, data și orele între care vei circula cu ea. Ți se va da o hârtie la mână. Nu știu cu câtă vreme înainte trebuie să o faci.

Oricum, poate cea mai mare obligație ca posesor de arme este să citești bine legea armelor, să o înțelegi și să fii mereu la curent cu orice schimbare a ei.

Succes!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
va multumesc cu stima! totusi cine imi spune mie daca vreau un revolver ca arma este proiectata pana in 1945 ( cu un proiect,o hartie emisa de catre cine??) exemplu vreau un revolver s&w cal 357 ma duc la magazin si imi emit ei mie o hartie care sa ateste acest lucru? dupa care ma duc la politie si cer autorizatie?
de exemplu arrow nu vand pe colectionar. ma poate indruma cine catre un retailer de profil ?
respect si un weekend excellent!
ps. da sunt colectionar cu atestat,diploma,afiliat si certificat emis de politie

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Nu îmi este clar dacă este de ajuns ca producătorul să emită un fel de adeverință pentru anul proiectării sau dacă trebuie să iei o hârtie de la Muzeul Militar... Știu că s-a mai discutat pe forumuri despre acest lucru, dar nu mai țin minte concluzia. Eventual îi puteți întreba pe cei de la Poliție ce hârtie vor în acest caz.

Weekend plăcut!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
1. Se depun actele pentru autorizatie : cerere tip, taxa trezorerie, atestat colectionar, copie CI
2. Se cumpara arma

"11. arme de colectie – armele destinate a fi piese de muzeu, precum si armele, aflate sau nu
în stare de functionare, care constituie raritati sau care au valoare istorica, artistica,
stiintifica ori documentara;"

5) Colectionarii de arme pot procura numai arme de colectie, cu exceptia celor prevazute în
categoria B pct. 7 din anexa, proiectate dupa anul 1945, în conditiile stabilite în normele
metodologice de aplicare a prezentei legi.

Poti fi pus in situatia in care si pentru arma lunga sa iti fie ceruta hartia cum ca indeplineste una din calitatile de mai sus. Ultima data cand am auzit despre celebra hartiuta se lua de la Muzeul de Istorie

3. Se merge cu arma cu factura de achizitie si cu respectiva hartiuta la Aest , in baza acestora se emite si permisul

P.S Forma actuala, respectiv proiectat pana in 1945, este posibil sa se schimbe in fabricat pana in 1938 la armele scurte, conform noului proiect de lege privind regimul armelor si munitiilor.
Pentru iesit in poligon , in urma unei cereri depuse in prealabil, se da autorizatie, valabila 3 zile de obicei. pentru transportul si folosirea armelor in poligon. Conform HG din 2005 nu se poate emite alta autorizatie intr-o perioada mai scurta de 15 zile de la ultima iesire.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj va multumesc pentru raspuns 
o seara excelenta!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:
Raspunde la subiect Pagina 1 din 1
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum