Pagina de start a forumului A.N.C.A.A.N.C.A
InregistrareCautareFAQMembriGrupuriAutentificare
Raspunde la subiect Pagina 1 din 3
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Intilnire IGPR - DAEST
Autor Mesaj
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj Intilnire IGPR - DAEST 
Intanirea a fost organizata de catre IGPR – DAEST care au invitat la discutii, reprezentanti ai operatorilor din zona armelor si munitiilor precum si reprezentanti ai ANCA si ANDA . Au fost transmise propuneri in vederea imbunatatirii actualului cadru legislativ precum si diverse plangeri referitoare la serviciile prestate de catre anumite structuri teritoriale cu privire la procedura de viza, autorizatii de transfer, de achizitie, etc. Cateva dintre concluziile retinute in protocolul sedintei sunt: in privinta utilizarii armelor neletale cu bila de cauciuc – nu este luata o decizie definitiva dar se pare ca vor ramane la port si folosire dar, pentru prima autorizare este necesara o instruire prealabila; armele de tir – se accepta ideea de a putea purta si folosi arma de tir daca solicitantul practica efectiv tirul (probeaza activitate competitionala/profesionala)- in caz contrar – numai la detinere (pentru transport in poligon, aceleasi formalitati aplicabile colectiei); poligoanele vor fi autorizate(din punct de vedere al sigurantei) de catre IGPR utilizand norme emise prin ordin al ministrului dupa o consultare prealabila cu federatiile nationale si specialisti in domeniul poligoanelor precum si reprezentanti ai altor asociatii cu interese in domeniu. ; normele de aplicare referitoare la 117/2011 au fost intoarse la IGPR – MAI si vor urma (inca o data) calea procedurilor, respectiv avize din partea ministerelor intrucat prin modificarile recente impuse de recomandarile U.E. si prin schimbarea factorilor politici, procesul s-a reluat . Se estimeaza ca intr-un interval relativ scurt (3-4 luni) acest act normativ va intra in vigoare.
Pe ansamblu, intanirea a fost constructiva, majoritatea participantilor remarcand disponibilitatea IGPR pentru dialog si cooperare - chiar daca unele argumente au fost expuse pe un ton strident, impresia generala ramane pozitiva. Urmatorul pas este transpunerea in actele normative ulterioare a punctelor convenite la Brasov - lucru care tine de respectul pe care reprezentantii statului il vor avea fata de oamenii care au raspuns la aceasta intalnire.
La aceasta intilnire reperezentantii ANCA au fost insotiti si de un reprezentant al Muzeului Militar National in persoana domnului profesor Horia Serbanescu. Doresc sa remarc prestatia domnului Dima Eugen ( CTS Tunari) si a statornicului prieten Vili Stancu ( ANDA). Amindoi s-u remarcat prin pertinenta interventiilor.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Cu permisiunea dumneavoastra, imi exprim deosebita placere de a fi cunoscut un expert adevarat in domeniul armelor, respectiv domnul profesor Horia Serbanescu - Muzeul Militar National. Ca de atatea ori in ultima vreme, o intalnire in care am onoarea de a fi coleg cu domnul Gaucan sau Vili Stancu imi da impresia ca exista inca spirit civic si respect reciproc. Remarc si prestatia deosebita a reprezentantilor comerciantilor cu produse din zona noastra de interes precum si aparitia unor noi proprietari de poligoane care demonstreaza ca exista vointa, ca nu sunt bariere insurmontabile impuse de cine stie ce entitate protectionista - dar, mai ales am fost placut surprins de dorinta acestora din urma de a colabora cu cei care au o experienta dobandita in mod practic.

Chiar daca distanta dintre poligoane se restrange, nimic nu ne impiedica sa fim corecti unul fata de celalalt si avem o colaborare civilizata in ceea ce avem de facut impreuna sau separat. Pana la urma, educatia, ratiunea si bunul simt sunt valorile care au cu adevarat importanta.

Salut si doresc succes noului nostru coleg GunPro - un poligon aflat in constructie in orasul Otopeni care se anunta foarte elegant si primitor.

In final toata aprecierea pentru interventia FRTS care a dovedit o revenire la spiritul sportiv, poate nu din intamplare, ci ca urmare a unei politici rationale lansata de catre noua echipa de conducere, formata exclusiv din oameni de sport.

Cu deosebit respect,
Eugen Dima CTS Tunari

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Luni s-a intamplat cea ce-mi doresc de multa vreme. O intalnire cu larga participare a celor interesati in acest domeniu. Mi-a crescut inima cand am vazut ca s-a schimbat raportul de forte. Daca in 2004 eram singur contra 6, acum raportul s-a inversat. Acum am simtit cum e sa fi mai puternic, sa fi printre ai tai. Lasand la o parte micile derapaje, cred ca echipa armurier-poligon-muzeu-colectionar-FRT-sportiv-vanator incepe sa functioneze si sa conteze in carti. Consider ca multe din divergentele de pana acum s-au datorat lipsei de comunicare si timpul le va aduce pe un fagas normal.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Bill o mica corectura. Nu prea am vazut vinatori la intilnire....

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
shotgun a scris:
Bill o mica corectura. Nu prea am vazut vinatori la intilnire....

Probabil ca aceasta categorie nu este interesata de ,,amanunte'' Laughing

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Buna ziua,
Felicitari celor care au fost la aceasta intalnire pentru a ne sustine doleantele.Vin si eu cu o intrebare?Ce inseamna activitate competitionala pentru instructorii de poligon?Sa faci dovada ca mergi regulat la poligon pentru a te antrenea, sau ca mergi la concursuri nationale/internationale?
Multumesc.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
mariand a scris:
shotgun a scris:
Bill o mica corectura. Nu prea am vazut vinatori la intilnire....

Probabil ca aceasta categorie nu este interesata de ,,amanunte'' Laughing


ANDA inseamna asociatia detinatorilor, consider ca asta include si pe vanatori. Si daca ai observat, dela inceputuri nu am facut discriminari si am incercat semnalam toate problemele, indiferent din partea cui au venit. Paradoxal, anul trecut am incercat sa respingem proiectul care viza retragerea armelor de aparare si paza de la politisti, demnitari, ...., fapt pentru care am facut un protocol de colaborare chiar cu sindicatul politistilor. Adica cu cei fata de care ne simtim si acum discriminati. Am explicat ca ei fiind utilizatori de arme, fac parte din comunitatea noastra, vrem nu vrem, iar pierderea acestui drept al lor il putem considera si ca un esec al nostru. Din 2004 incepand cu 295, tot ce a urmat a fost un sir de restrictionari, limitari, interdictii, adica tot atatea esecuri pentru noi. Faptul ca am compensat cu alte facilitati obtinute nu ne face cu mult mai fericiti. Nu ne permitem sa renuntam usor la revendicari, iar vanatorii ar putea fi o adevarata forta, totul este sa fie mobilizati.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
tunari.ro a scris:
Cu permisiunea dumneavoastra, imi exprim deosebita placere de a fi cunoscut un expert adevarat in domeniul armelor, respectiv domnul profesor Horia Serbanescu - Muzeul Militar National.
Cu deosebit respect,
Eugen Dima CTS Tunari


https://www.youtube.com/watch?v=H5c85yFla_4

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
@ Easykick

Prin activitate competitionala eu am inteles ca se face referire la participarea instructorului in poligon, respectiv antrenorul de tir sportiv, la antrenamente, competitii sau deplasari interne si externe in vederea unor participarii la evenimente sportive diverse. Cum aceasta ocupatie este simplu de justificat, solutia pare rezonabila comparativ cu "activitatea profesionala" care implica o cheltuiala din partea angajatorului, alt regim al documentelor, etc. FRTS sustine portul si folosirea armelor de tir de catre instructori si antrenori (cu conditia utilizarii lor exclusiv in sfera tirului, evidente certe si control al structurilor sportive sau al autoritatilor cu atributii in domeniu), lucru care poate insemna ceva in evolutiile legislative viitoare. In plus, clubul nostru solicita de cativa ani buni acordarea acestui drept inclusiv sportivilor legitimati la tir - din pacate, se pare, fara sanse reale.

Acesta solutie (activitate competitionala) este inspirata din legea armelor din Germania si Franta si a venit in urma invitatiei lansate de catre autoritati (in cadrul intanirilor din Senat, Cam. Dep, IGPR) catre partenerii de dialog pentru a propune o alternativa la expresia "activitatea profesionala". Confuzia (voita sau intamplatoare) apare si din formularea Guvernului, respectiv "........ pe perioada cat sunt in activitate" lasand la intelegerea SAEST -urilor judetene sau DAEST-ului central judecata "activitatii". In fine, pana aceste intentii vor fi legi, ceva timp va mai trece si daca imi este permisa o predictie, intr-un an cu doua campanii electorale, o lege noua a armelor (care priveste o masa electorala mica) este o grija de rangul doi sau trei. Dar, vigilenta civica este strict necesara, consideram noi.

In particular, ca o parere strict personala, nu vad absolut nimic exagerat ca un om de sport, fie el antrenor, instructor sau sportiv sa fie parte activa (legitimat eventual) intr-o activitate organizata care dispune de evidenta si poate furniza la cerere o dovada ca exista preocupare practica pentru tir. Sunt suficiente entitati sportive active sau in formare care pot oferi suport pentru toti cei care doresc sa intre in lumea tirului, eu fiind de parere ca practicarea tirului intr-o forma organizata este preferabila trasului la padure langa gratarul cu mici (vezi Youtube). Altfel, oricum nu a pomenit nimeni de o retragere a armelor, interzicerea la port si folosinta doar - aici, sa ma corecteze colegii daca am inteles gresit - preocuparea pentru o utilizare a armelor scurte exact pentru scopul pentru care au fost autorizate.

Stima

P.S .Net-ul este inepuizabil in ceea ce priveste toleranta la zvonuri dar este de preferat, consider eu, sa obtineti informatiile direct de la sursa, in acest caz reprezentantii IGPR - DAEST.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Am inteles, punctul dvs. de vedere este corect.Ideea este ca nu cumva cei care au initiat si sustin modificarile (in speta DAESP) sa o intoarca in favoarea lor.Oricum, am incredere ca veti merge pana la capat si ne veti sustine cauza pe partea de tir sportiv, iar domnul Gaucan pe partea de colectionari.
Multa bafta in continuare!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
umbla o vorba prin targ ca a fost propus la aceasta intalnire interzicerea aducerii de arme din afara de catre persoane fizice si permiterea importului numai de catre firme?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Nu este vorba de asa ceva. S-a discutat despre acei geqambasi de arme care aduc in tara lunar cateva arme pentru vanzare. Nu consider nimic ilegal in treaba asta, dar in momentul in care omul are in background vre-o 50-100 de arme vandute in felul acesta, cred ca putem vorbi de comert, caz in care persoanele juridice au toata dreptatea sa se sesizeze, sa fie nemultumite. Activitatea astora reprezinta o concurenta neloyala.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Aceasta concurenta neloiala se desfasoara si pe fondul faptului ca armurierii , marea lor majoritate nu comercializeaza arme de colectie, vorbind acum strict despre armele de colectie. De fapt daca stau putin si ma gandesc nu poate fi nici macar concurenta neloiala la armele de colectie din moment ce armurierii romani nu vand asa ceva. Parerea mea este ca intersectia apare la arme de vinatoare , tir, aparare etc. Sa speram ca vom vedea arme de colectie la toti armurieri cel putin cate 5-10 bucati la raft si atunci noi colectionarii am fi cei mai fericiti !

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Nu, problema nu se pune pentru armele de colectie si nici nu cred ca vre-un armurier va fi capabil sa satisfaca pretentiile colectionarilor. Armele de colectie nu prea sunt alea care sa le gasesti in raft decat daca vrei sa cumperi la numar. Pe de alta parte, domnul Marinescu &Cozgarea au afirmat de fata cu 15 oameni ca destinatia unei arme o da autorizatia de procurare iar schimbarea destinatiei o face armurierul in magazin. Important este ca si aesturile din teritoriu sa afle chestia asta.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Patrascu Claudiu a scris:
Aceasta concurenta neloiala se desfasoara si pe fondul faptului ca armurierii , marea lor majoritate nu comercializeaza arme de colectie, vorbind acum strict despre armele de colectie. De fapt daca stau putin si ma gandesc nu poate fi nici macar concurenta neloiala la armele de colectie din moment ce armurierii romani nu vand asa ceva. Parerea mea este ca intersectia apare la arme de vinatoare , tir, aparare etc. Sa speram ca vom vedea arme de colectie la toti armurieri cel putin cate 5-10 bucati la raft si atunci noi colectionarii am fi cei mai fericiti !

Si eu zic la fel. Daca intri intr-un magazine de arme si intrebi de ,,arme de colectie, vanzatorul se uita lung la tine de parca-i fi extraterestru''. Mie unul mi se pare normal ca fiecare colectionar de arme sa poata sa-si cumpere arme de oriunde doreste nu numai de la magazin sau de la anumite persoane care iti vinde arma la superpret. Iar mi se pare o mare prostie cand esti detonator de ,,N'' arme si ai atestat, permis, etc. sa te duci sa scoti autorizatie pentru fiecare arma in parte de la legiuitor si sa fi bataia lor de joc pana ce-ti elibereaza acea hartie.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:
Raspunde la subiect Pagina 1 din 3
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum