Pagina de start a forumului A.N.C.A.A.N.C.A
InregistrareCautareFAQMembriGrupuriAutentificare
Raspunde la subiect Pagina 1 din 2
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
anulare autorizatie si permis colectionar
Autor Mesaj
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj anulare autorizatie si permis colectionar 
salutari , foarte ciudata legislatie, am vandut o arma unui coleg de pe forum pe data de 14.05.2015 printr-un armurier autorizat si azi la aproape 2 saptamani sint chemat la serviciul arme din judetul meu, ma duc si aflu ca mi se anuleaza dreptul de a detine arma pentru motivul ca nu am cerut autorizare de transport a armei de la domiciliu la armurierul care a facut tranzactia. Eu in aceeasi zi in care am fost la armurier si am facut tranzactia am si ajuns si la serv arme pt radierea din permis, nu mi a fost comunicat nimic in afara sa las permisul pt radierea armei,

pun aici si legea in baza careia...

Articolul 15. Transportul, portul și folosirea armelor
letale lungi
(1) Transportul armelor de vînătoare, pentru care s-a eliberat permis de armă cu drept de deținere, de la domiciliul deținătorului la locul unde urmează să se desfășoare vînatul, potrivit legii, se face în următoarele condiții:
a) armele trebuie ținute în husă, neîncărcate;
b) să fie îndeplinite condițiile prevăzute la art. 14 alin. (3) lit. c), iar armele să fie însoțite de documentul care atestă dreptul de deținere.
(2) Portul armelor de vînătoare în locul destinat vînatului se face în următoarele condiții:
a) arma poate fi încărcată cu condiția ca, după încărcare, să fie asigurată și purtată astfel încît să nu prezinte pericolul producerii unor accidente;
b) să fie îndeplinite condițiile prevăzute la art. 14 alin. (3) lit. c), iar armele să fie însoțite de documentul care atestă dreptul de deținere.
(3) Titularul dreptului de a deține arme lungi cu țeavă ghintuită și de colecție (cu excepția celor înscrise expres în permisul de armă cu drept de port) poate să obțină, la cerere, la organul de poliție în a cărui rază de competență teritorială își are domiciliul permis de transport pentru scoaterea armelor deținute în condițiile legii din locul lor de păstrare în următoarele situații:
a) depunerea lor la un armurier;
b) schimbarea locului de păstrare a lor;
c) transportarea și folosirea lor într-un tir de tragere special amenajat și autorizat în condițiile legii pentru categoria respectivă de arme;
d) transportarea lor pentru a fi scoase de pe teritoriul Republicii Moldova în vederea participării la competiții sportive sau la vînătoare.
(4) Transportarea armelor prevăzute la alin. (3) se efectuează în următoarele condiții:
a) armele să fie ținute în husă, neîncărcate;
b) să fie îndeplinite condițiile prevăzute la art. 14 alin. (3) lit. c), iar armele să fie însoțite de documentul ce atestă dreptul de deținere sau, după caz, de port și folosire.
(5) În permisul de transportare a armelor prevăzut la alin. (3) se menționează perioada în care armele urmează să fie transportate în afara locului de păstrare a lor, motivul pentru care sînt transportate, traseul, destinația și condițiile de asigurare a lor în timpul transportului.
(6) În cazul în care armele lungi cu țeava ghintuită sînt scoase din incinta locului de păstrare a lor pentru a fi prezentate la organele competente spre avizarea permisului de armă, nu este necesară obținerea prealabilă a permisului prevăzut la alin. (3).

a mai patit cineva asa

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
eu consider o interpretare gresita a legii, in paragraful aferent existand cuvantul (poate), nu trebuie si nici obligatia sau ...
am nevoie de un pic de ajutor tehnic,
va multumesc anticipat

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Salutare!

Poti sa ne spui ce incadrare avea arma respectiva? Colectie cumva? Daca era pe colectie (pe detinere), atunci politistii au dreptate, nu aveai dreptul de a o scoate din casa fara autorizatie (desi ar fi putut sa iti atraga atentia atunci cand ai lasat permisul dar asta e alta discutie). Daca era pe vanatoare (pe port si folosire), atunci nu aveai nevoie de o astfel de autorizatie.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Atentie va aflati in eroare pentru ca citati legislatia Republicii Moldova.

Articolele ce va intereseaza pe dvs se regasesc in L 295/2004 republicata si sunt art 26-28.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
S-a mai intamplat, fapta d-voastra se incadreaza conform legii 295/2004, art. 129/11-12, asta in cazul in care arma transportata era inscrisa pe colectie.

Sanctiuni: art . 130 d) cu amendă de la 2.001 lei la 5.000 lei, cele prevăzute la pct. 11–13, 16–19, 25, 27, 30–32, 41 și 50;
si masura complementara : b) anularea dreptului de deținere, de port și folosire a armelor, celor prevăzute la pct. 1, 3, 8, 11, 12, 14–16, 19 și 52;

Singurul lucru care il puteti face este sa vedeti ce vi s-a scris pe procesul verbal de constatare a faptei, daca totul este perfect intocmit nu prea aveti ce face.

PS : le puteti depune la armurier si relua procedura de autorizare peste 2 ani daca nu ma insel.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
LOL. Omul da citate din legislatia republicii Molvodka si se mira ca e amendat Smile Mare-i gradina domnului! :)Intr-adevar-"foarte ciudata legislatie" SmileSmile Mai ales cand e din alta tara!Smile

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
dap scuze am verificat si in legea "Romaneasca" de care probabil unii sint atat de mandri, doar ca cuvantul "poate" nu inseamna ca ai obilgatia sau trebuie, iar in eu nu am facut nici una din ... am vadut-o printr-un armurier ,nu am depus-o la armurier nici nu m-am plimbat aiurea cu ea,
am inteles ca a mai fost un caz asemanator undeva in Pitesti are cineva detalii,
va multumesc pentru intelegere

Art. 26
Condițiile exercitării dreptului de deținere a armelor
(1) Titularul dreptului de deținere a armelor letale are obligația să păstreze armele și munițiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
(2) Titularul dreptului de deținere a armelor poate fi autorizat de către organul de poliție competent teritorial, la cerere, să scoată armele deținute în condițiile legii din incinta locului unde acestea sunt păstrate, în următoarele situații:
a) cu ocazia depunerii armelor la un armurier;
b) cu ocazia schimbării locului unde sunt păstrate armele.
(3) În autorizația prevăzută la alin. (2) se menționează perioada în care armele urmează să fie transportate în afara locului unde sunt păstrate, motivul pentru care acestea se transportă, traseul utilizat, destinația și condițiile în care trebuie asigurată arma în timpul transportului.
(4) În cazul în care armele sunt scoase din incinta locului unde sunt păstrate, în vederea prezentării acestora la organele competente cu ocazia prelungirii valabilității permisului de armă, nu mai este necesară obținerea prealabilă a autorizației prevăzute la alin. (2)

Detalii: http://legeaz.net/legea-295-2004-armelor-munitiilor/art-26-conditiile-exercitarii-dreptului-de-detinere-a-armelor

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
geotan, cred ca ar fi fost de preferat sa va abtineti de la comentariul rautacios, oricine poate gresi in felul acesta. Aici, intre adulti responsabili, caterinca nu prea incape.

fastervw, verbul poate din textul de lege se refera exclusiv la abilitatea organului competent de a emite la cererea petentului autorizatia temporara de transport. In nici un caz nu trebuie interpretat ca ar intoduce in cazul de fata o optiune la indemana petentului.

Intr-adevar si din punctul meu de vedere art 26 este ambiguu si necuprinzator intrucat varianta in care arma este transportata la armurier ori notar pentru vanzare nu este prevazuta. Este adevarat ca ei ar putea interpreta depunerea la armurier ca fiind actul anterior vanzarii armei insa ar fi o interpretare abuziva. In plus, ce facem si cum interpretam art 26 atunci cand arma se vinde sau se doneaza la notar?
Asa cum va sfatuia colegul Patrascu Claudiu mai sus, asteptati sa se emita procesul verbal si daca nu sunt alte hibe eu zic ca ati putea totusi sa va incercati norocul in fata unui judecator aratand exact asta, faptul ca textul de lege nu prevede situatia asta si nimeni nu ar trebui sa extinda interpretarea legii in defavoarea cetateanului. Un avocat, eu zica ca ar putea scoate ceva de aici.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
La cazul Pitesti a fost contestat PV ul (pe langa alte plangeri de abuz in serviciu asupra celor ce l-au intocmit), care a fost emis anterior constatarii faptei, din ce-mi aduc aminte, dar acolo a fost un caz mai complicat putin... a fost castigat in instanta si redobandite drepturile in final.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Ptr safe and sound:Domnule, comentariul meu nu a fost unul "rautacios" ci unul menit sa aduca o nota distractiva discutiei. Daca dvs va lipseste umorul, nu e vina mea. Incercati vizionarea filmelor cu "Stan si Bran" ptr tratament.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Ptr Fastervw: Sper ca nu v-ati suparat de comentariul meu "rautacios", dupa cum il defineste colegul meu lipsit de umor, de mai sus. Bun. Legea 295 specifica ca colectionarul "POATE" cere sai i se "Poate" elibera autorizatie de transport ptr arme. Aceeasi lege specifica ca ptr prezentarea armelor la cererea organului NU ESTE CESESARA autorizatie de transport. Adica ptr restul cazurilor ESTE NECESARA autorizatie, care POATE SAU POATE SA NU i se dea. Din pacate , conform legii au dreptate . Problma este ca militienii inainte nu se legau de asa ceva dar acum FAC EFORTURI DEOSEBITE de a dezarma putinii detinatori de arme din tara asta. Incercati o contestatie si cereti macar micsorarea amenzii , daca aveti venituri mici.....
PS: MILITIA COMUNISTA E INCA CU NOI Smile

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Imi pare rau pentru ca ai ajuns in situatia asta. Sincer ,e regretabil si "nesanctionabil" din punctul meu de vedere. Situatia sta altfel insa din punct de vedere legal... Nu cred ca o sa gasesti"mila" sau ceva de genul la serviciul arme indiferent de locatie; au ordin sa taie in carne vie...
E bine ca ai "mediatizat" situatia; e posibil sa se intimple si altora dc nu sint atenti...
Daca vrei; si daca ai bani de taxe si nu numai; adica sa ai si incredere... iti iau eu armele pe permisul meu , a sau b. Si dupa 2 ani reintri in posesia lor. ideea e sa nu se schimbe legea ina 2 ani in mai rau. Eu pot sa iau inca 4 arme, pina la limita de a pune camere video, serviciu de paza si interventie, etc. Doar daca esti din Bucuresti si esti "curat" din toate punctele de vedere.
Sa nu te gindesti cumva ca vreau vre-un leu!!!! Iti platesti tot, eventual o cursa cu taxi ptr mine, depinde de locatie.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Deasemenea ca informatie este bine de stiut ca in cazul in care contestati sanctiunea primita in instanta, pe durata desfasurarii procesului masura de anulare a dreptului de detinere arme se mentine, iar procesul poate ajunge chiar si pana la 2 ani.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Daca erai baiet destept vorbeai cu armurieru' si-i spuneai sa declare ca a venit el la tine acasa cand s-au facut actele si ca arma nu a iesit din casa. Case solved Smile Poate chiar asa a si fost!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Raspunde cu citat (quote)
Mesaj  
Armurierul trebuia sa vina si cu jandarmii ca altfel nu are voie sa le care.....

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:
Raspunde la subiect Pagina 1 din 2
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum