Workshop Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza

Partajează

Consecvenți în ceea ce privește activitatea educațională membrii A.N.C.A au marcat o nouă bornă în această misiune. La invitația conducerii Academiei de Poliție A.I. Cuza, Asociația Națională a Colecționarilor de arme a organizat în data de 29.05.2019 un workshop pentru studenții claselor de arme și criminalistică din anul terminal. Subiectul acestei întîlniri au fost bineînțeles armele si uniformele poliției de-a lungul vremii.

Începînd cu armele arnăuților din vremea agiei domnești și pînă la poliția modernă din zilele noastre, studenții au avut ocazia să se familiarizeze cu arme din toate perioadele istorice. Atît profesorii cît și studenții au fost de acord că întîlnirea cu membrii asociației a fost un real cîștig pentru formarea lor profesională.

Cu toții au experimentat personal diverse tipuri și mecanisme de arme neezitînd să pună întrebari. Armele prezentate sunt cele care pot fi întîlnite pe parcursul carierei lor, nelipsind din prezentare nume celebre în dezvoltarea armamentului, amintim pe scurt despre : Browning, Colt, HK, Sig Sauer, Beretta, Steyr, Mauser, Mosin Nagant, Garand, SVT, TT 33, și multe altele.

Ca și în cazul prezentarilor în cadrul școlii de agenți de poliție “Vasile Lascăr” preferatul tuturor s-a dovedit din nou venerabilul pistol mitralieră Thomson.

Inedit față de alte prezentări a fost și standul cu arme albe, echipament balistic de protectie, elemente de uniformă și militaria. Conducerea Academiei de Poliție a fost plăcut impresionată, fapt ce a făcut să reînnoiască invitația și pentru alte actvități extracuriculare în viitor.

Această activitate nu s-a fi putut desfăşura fară ajutorul unor inimoşi membrii ai asociaţiei în persoana domnilor Manoliu Marian, Maliszewski Cristian, Stegaru Adrian, Patrascu Claudiu, Baity Pera si Grama Stelian cărora le aducem și pe această cale mulţumirile noastre.

Partajează