Partajează

clip_image002La invitaţia conducerii Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” din Cîmpina, Asociaţia Naţională a Colecţionarilor de Arme a organizat în luna februarie un seminar privind armele istorice şi contemporane. Acest seminar s-a încadrat în aria extracuriculară a şcolii de poliţie. Activitatea s-a dovedit utilă atît pentru elevii şcolii, cît şi pentru cadre, care au luat contact cu o diversitate de arme şi calibre ce pot fi întîlnite pe parcursul carierei, dar se poate dovedi benefică pentru cei atraşi de arme şi istoria lor.

Pe tot parcursul seminarului elevii au putut vedea şi mînui arme scurte sau lungi , precum Colt 1911, Colt Python, Colt SAA, Smith & Wesson, Luger P.08, TT33,  Heckler & Koch, Walther, Glock, Beretta, Remington, Steyr, Mauser, Mosin Nagant, şi nu în ultimul rînd preferatul tuturor, Thompson 45.

După partea teoretică şi prezentare, s-a continuat cu o şedinţă de tragere în poligonul şcolii unde au fost utilizate arme cu calibre începînd de la 22 lR pînă la 45 ACP.

Seminarul a fost un real succes, acesta fiind  doar o parte din activităţile pe care şcoala doreşte sa le implementeze cu ajutorul asociaţiei. Cu această ocazie elevii au putut vedea cu ochii lor ce inseamnă de fapt colecţionarea de arme şi ce înseamnă de fapt această pasiune. Au putut vedea că armele sunt de o mare varietate şi nu există pe lume doar  “ bătrînul Carpaţi sau arma de asalt  de tip AK. Au  experimentat personal diverse tipuri de funcţionare neezitînd sa pună întrebari sau chiar să ia notiţe ( doar fetele ).

Această activitate nu s-a fi putut desfăşura fară ajutorul unor inimoşi membrii ai asociaţiei   în persoana domnilor Manoliu Marian, Maliszewski Cristian, si Stegaru Adrian, cărora le aducem mulţumirile noastre.

 

Partajează