Jubileul Scolii de Agenti de Politie „Vasile Lascar”

Partajează

La invitatia conducerii Scolii de agenti de politie „Vasile Lascar”, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta, Asociatia Nationala a Colectionarilor de Arme a fost invitata sa organizeze o expozitie de arme, si sa sustina o lucrare stiintifica cu aceasta ocazie. Invitatia vine ca urmare a unei bune colaborari cu Scoala de agenti de politie in aria extracuriculara.

DSCN0690In fata unui auditoriu format din cadre ale scolii de poltie, delegatii ale scolilor de politie din Germania, Ucraina, Ungaria, Slovacia precum si a numerosi invitati, secretarul A.N.C.A, Dl. Ioan Gaucan a sustinut o conferinta despre  simbolurile si simbolistica asociate politiei si politistului, tema numita  ” De la Agie la Politia moderna”  a fost bine primita de auditoriu. Activitatea a a continuat cu parcurgerea expozitiei prezentate de membrii asociatiei. Expozitia a cuprins arme moderne si contemporane, cu un accent asupra armelor folosite de politia romana sau de alte forte de politie din Europa si USA.  O alta activitate foarte apreciata de profesori si membrii  delegatiilor straine, a fost demonstratia de tragere in poligonul scolii cu arme aflate  in dotarea politiilor moderne.

Am fost onorati de invitatie si speram ca aceasta colaborare va continua la fel de frumos si pe viitor. Deasemenea multumim  si firmei Beretta Romania Interarms pentru sprijinul acordat la bunul mers al acestei activitati.

Partajează