O zi în poligon

Partajează

Cu ani în urma un LP al formaţiei Queen mă ţinea priză, prin însusi titlul său: “A day at the races” (o zi la curse), vedeam prin ochii minţii si prin muzica lor o zi petrecută frumos cu prietenii. Parafrazând titlul albumului, Asociaţia Naţionala A Colecţionarilor de Arme a organizat pe data de 14.05.2011 o întâlnire a membrilor asociaţiei la o zi în poligon. Întâlnirea ţinută sub motto-ul “armele istorice şi poveştile lor” s-a dorit de fapt o întărire a legăturilor personale ale membrilor asociaţiei precum şi o posibilitate de a schimba impresii şi păreri asupra armelor deţinute de colecţionari.
Spre bucuria mea la aceasta manifestare au participat membrii ai asociaţiei din diverse părţi ale ţării, care au purces la drum cu o noapte înainte ca să poată fi prezenţi la întâlnirea de lângă Ploiesti. Au dat curs invitaţiei colegi veniţi din Craiova, Suceava, Târgu Mures, Brasov sau Giurgiu, pe lângă cei veniţi mai de aproape precum Bucureşti, Ploieşti sau Buzău.

_2115

Întilnirea a debutat cu perezentarea membrilor asociaţiei şi a armelor cu care au venit în poligon, urmată de o sedinţa de instruire asupra normelor de siguranţă ţinută cu profesionalism de instructorul de tir al sedinţei, al cărui nume, deşi cu modestie a dorit să rămână anonim, este cunoscut de colectionari şi prieteni ca Ose .
În prima parte a întălnirii armele lungi au fost vedetele întâlnirii. Arme care au făcut istorie precum Mauser Kar 98, Mosin Nagant, ZB, Winchester, Marlin sau Ruger.
În a doua parte şi-au facut auzit “glasul” arme precum : Colt, S&W, Browning sau chiar mai modernele Glock sau CZ.
Ziua s-a încheiat “en fanfare” cu demonstraţia armelor cu încarcare pe la gura tevii, Remington Navy, Colt Confederate şi Hatfield Rifle.
La buna desfasurare a acţiunii şi-au adus aportul Dl. Pavelescu (vechi membru al A.N.C.A) din partea Glock Romania, Dl. Murgoci C. din partea Asociatiei Nationale a Armurierilor, Dl. Profesor Mihaescu Lucian şi entuziastul nostru coleg din Craiova Dl. Vulpan.
Nu pot încheia fără să amintesc de sprijinul dat de lucrătorii AESP Prahova, care cu solicitudine au sacrificat o zi din timpul liber ca să participe la aceasta acţiune.
Concluzionând pot spune ca a fost o zi frumoasă, petrecută alături de prieteni ce împărtăşesc aceiaşi pasiune. Poate fi ceva mai frumos ?

Găucan Ioan
Secretar General A.N.C.A

Partajează