Prima ediţie a concursului de tir cu arme de colecţie A.N.C.A 2012

Partajează

Aşa cum anunţam şi pe forumul acestui site , pe data de 03.11.2012 membrii Asociaţiei Naţionale a Colecţionarilor de Arme precum şi alţi colectionari de arme membrii ai altor asociaţii , au fost invitaţi la prima ediţie a concursului de tir cu arme de colecţie A.N.C.A 2012. Mărturisesc ca am fost un pic îngrijorat , fiind prima dată cînd organizăm această manifestare, dar aşteptarile nu mi-au fost înşelate. Au raspuns invitaţiei membrii din toate părţile ţării dacă pot spune aşa. De la Oradea , Constanţa sau Craiova de exemplu , au venit entuziaşti la aceasta manifestare cu noaptea în cap sau chiar dupa un drum non stop de 10 ore.
Începînd cu ora 09.00 în poligonul UTI din Bucuresti participanţii au avut ocazia să îşi încerce măiestria la tir cu armele din colecţie.”Bătrînele Doamne” şi aici mă refer la armele cu care s-a tras , şi-au arătat încă o data rezistenţa . Nu e puţin lucru ca o armă din 1930 de exemplu sa funcţioneze perfect şi în siguranţă după atîţia ani.
A fost o zi frumoasă în care pasionaţii de arme au avut de fapt ocazia să se întîlnească şi să facă schimb de experienţă.Sigur că şi concursul în sine a fost superb, iar pasiunea cu care fiecare concurent a participat a facut ca evenimentul sa fie deosebit.Ca s-a tras cu un Walther PP 1930,un Browning 1910, Colt 1911 , Colt 1873 sau cine mai ştie ce arma exotică , nu a contat. Bucuria de a ne întilni şi de a ne prezenta ultimile achiziţii în materie de arme de colecţie a facut de fapt ca întilnirea sa fie unică , şi cu siguranţă nu va fi ultima.
Tot cu această ocazie s-a luat decizia ca să fie premiat şi un membru al asociaţiei care s-a evidenţiat în anul în curs. Anul acesta cîştigatorul trofeului este Dl. Profesor Lucian Mihaescu , care a dovedit că pasiunea pentru arme este la fel de puternică şi la vîrsta senectuţii
Ne dorim ca acest concurs să devină tradiţional, şi chiar dacă vor mai fi şi alte întîlniri ale membrilor asociaţiei , vă aşteptăm la urmatoarea ediţie din 2013.
Inchei nu înainte de a vă face cunoscut numele celor care au ocupat primele trei locuri şi armele cu care au concurat
Locul 1 – Osenschi Gabriel – Bucureşti – Walther P38
Locul 2 – Vili Stancu – Oradea – Colt SAA model 1873
Locul 3 – Iofciulescu Gabriel – Ploiesti – Colt model 1910

Partajează