Semne bune anul are

Partajează

Anul 2018 a fost marcat pentru colectionari de initiativa legislativa de modificare a Legii 295/2004 si armonizarea acesteia cu Directiva Europeana care reglementeaza acest domeniu.

A.N.C. A a fost si de aceasta data in “prima linie”, iar prin implicarea activa a membrilor ei a putut participa la discutiile din Senat. Urmeaza pasul decisiv, Camera Deputatior care este si forul decizional. Speram ca si in aceasta etapa propunerile noastre sa se concretizeze in texte de lege care sa armonizeze legea romana cu cele europene.

Vorbind de concretizari, sfirsitul de an aduce colectionarilor  un dar de Craciun de mult asteptat. Este vorba de lista armelor scurte proiectate pina in anul 1945. Lista usureaza achizitia armelor scurte din categoria colectie si nu vor mai fi puse piedici (fara noima) la cumpararea unor asemenea arme. Procesul a inceput in urma cu citiva ani si trecind prin toate etapele s-a ajuns la forma publicata in Monitorul Oficial.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/208984

Sigur, lista este incompleta dar este greu sa cuprinzi in ea toate armele proiectate pina in 1945. Dar cu toate aceste permite achizitionarea unor arme mult dorite de colectionari. Chiar daca forma initiala a mai fost ajustata de autoritati pe ici pe colo s-a ajuns in final la o forma care cred ca va multumi pe majoritatea colectionarilor. Exprimam si pe aceasta cale multumiri   tuturor colegilor care au lucrat la ea, specialistilor Muzeului Militar National “Regele Ferdinand”, si nu in ultimul rind lucratorilor din serviciul arme al IGPR care au fost receptivi la doleantele noastre.

Partajează